F*ck off fund

Vikten av ”f*ck off”-pengar

Vi känner alla till den där personen. Den person som alltid är positiv, oavsett vad livet kastar på dem. Men vi vet också att denna person förmodligen har ”f*ck off”-pengar. Vad är en ”f*ck off”-pengar, undrar du? Det är enkelt: det är pengar som du har sparat ihop för att lämna en situation som inte är bra för dig. Oavsett om det är ett jobb som får dig att må dåligt, ett förhållande som är dåligt eller bara en allmänt dålig situation, gör det mycket lättare att ha pengar att lämna.

Nu kanske du tänker: ”Jag behöver inga pengar för att kunna lämna något. Jag skulle aldrig hamna i en sådan situation.” Men saken är den att vi aldrig vet vad som kommer att hända i livet. Vi har alla haft jobb som vi hatat men stannat kvar på. Men hade du stannat om du hade haft pengar sparade för att hålla dig flytande medans du hittade ett nytt jobb? Antagligen inte.

Detsamma gäller i relationer. Det är många som har erfarenhet av dåliga relationer, oavsett om det är med en romantisk partner eller till och med en familjemedlem som du bor med. Med pengar att kunna lämna kan du välja att göra det som gör att du mår bra.

Och detta är inte någon lyxtrend. Detta kan vara det som gör att du överlever. Om du har sparat ihop pengar kan du lämna en situation som inte är bra för dig utan att behöva oroa dig för att hamna på gatan.

Vi kan inte förutse när något dåligt kommer att hända, så det är alltid bättre att vara förberedd. Och oavsett är det alltid bra att ha pengar sparade. Börja därför lägga undan lite pengar varje månad till din egen personliga ”f*ck off”-fond. Det behöver inte vara mycket, men sikta på att ha två till tre månadslöner.

Har du en ”f*ck off”-fond? Om du inte har det, vad väntar du på? Börja spara! Ditt framtida jag kommer att tacka dig.