Så förhindrar du en ekonomisk kris

Det stigande bolåneräntorna tillsammans med högre priser på bränsle, mat och el pressar svenska hushåll. En del drabbas så hårt att ekonomin spricker totalt. Men det finns lösningar som kan släcka den mest akuta ekonomiska krisen.

Dagens ansträngda läge påverkar många. Främst är det personer som hade det tufft ekonomiskt innan inflationen rusade som drabbats allra hårdast. Barnfamiljer är en grupp som har det kämpigt ekonomiskt. När marginalerna i ekonomin krymper är du mer sårbar för kriser. När sedan en oförutsedd kostnad kommer som en smocka kan en ekonomi som redan vacklar falla sönder totalt. Om du har hamnat i en sådan situation kan du för tillfället lösa krisen genom att låna pengar via GFMoney som erbjuder en flexibel kontokredit.

Välj lån efter situation

GFMoney erbjuder ett modernt kreditkonto där du kan låna upp till 30 000 kronor men du betalar bara för beloppet du faktiskt använder. Återbetalningen är flexibel och du har alltid tillgång till ditt kreditutrymme när du väl beviljats kontokredit. Att tillfälligt lösa en ekonomisk kris med ett lån behöver inte alls vara ett dåligt alternativ. Det finns olika typer av lån och du behöver utgå ifrån din situation för att hitta det rätta lånet för dig. Exempelvis är en kontokredit perfekt när du behöver en mindre summa pengar snabbt. Sedan finns det privatlån om du behöver större summor. Sådana lån lämpar sig bäst om du exempelvis ska köpa en ny bil.

Politikernas åtgärder

De olika partierna i Sverige har alla olika lösningsförslag för att stoppa prishöjningarna på mat. Men alla är överens om att något behöver göras. När det kommer till elpriserna har regeringen gett ut elstöd för att kompensera människor för de enormt höga elpriserna. En del partier vill nu också pausa amorteringskravet för att lätta bördan för de svenska hushållen.

Regeringens nya budget för 2024

Regeringen presenterade i slutet av september sin budgetpropositionen för 2024. Där lovas det bland annat sänkt skatt på drivmedel och ett jobbskatteavdrag. Budgeten ska enligt regeringen hantera de mest akuta problemen och samtidigt ta hänsyn till inflationen. Det finns många åsikter kring den nya budgeten.